Treidaaja saattaa rakastua treidiin, vaikka selkeitä varoitusmerkkejä olisi ilmassa. Liian pitkään treidin kyydissä oleminen ilman, että tapahtuu mitään, tarkoittaa rahan työttömänä olemista.
Ajallisesti katsoen suurempi määrä työtä tuottaa yleensä enemmän tulosta. Treidaamisessa pätevät samat lainalaisuudet, jos suurempi määrä työtä tarkoittaa ennemmin opiskelua eikä esimerkiksi ylitreidaamista. Treidaamisessa pätee myös toinen tärkeä sääntö: aina kun treidi on päällä, siihen käytetty raha on poissa muualta. Tällä en kuitenkaan tarkoita sitä, että voitollisia treidejä ei pitäisi olla juoksuttamatta.
Ylhäällä olevassa graafissa on esimerkkiosakkeena SNAP. Ennen tulosjulkistusta osake on ollut todella pitkässä nousutrendissä ja päässyt uusiin huippuihin. Tämän jälkeen osakkeella alkaa pitkä sivuttaisliike, jonka sisällä se yrittää läpäistä noin 78 dollarin tason. Tällaisia breakouteja treidaajat yleensä ostavat, ja näissä täytyy osata tunnistaa, milloin sulkea treidi. Tässä esimerkkitapauksessa 78 dollarin tason epäonnistunut läpäisy on selkeä punainen lippu, ja treidistä pitäisi olla ulkona.
Tulosjulkistuksen jälkeinen breakout on monien treidaajien pelikirjoissa setup. SNAP-osakkeen kohdalla saadaan breakout uusiin huippuihin, mutta osake ei kerää ns., momentumia eli hinta ei nouse ylöspäin vaan jatkaa liikettä sivuttain. Vasta 40 kaupankäyntipäivän jälkeen osake tekee uuden huipun, joka on epäonnistunut breakout. Jos tähän osakkeeseen olisi ottanut long treidin tulosjulkistuspäivänä, tähän treidiin sijoitettu raha olisi ollut työttömänä40 päivän ajan. Pahimmassa tapauksessa raha olisi ollut yli 60 kaupankäyntipäivää eli kokonaisen kvartaalin verran tekemättä mitään.
Aloituskappaleessa kirjoitin ”aina kun treidi on päällä, siihen käytetty raha on poissa muualta”. SNAP-osakkeen esimerkki on hyvä pitää muistissa. Tulosjulkistuksen breakoutin ostaminen ei ole millään tavalla väärin, mutta treidiä täytyy osata monitoroida objektiivisesti. Treidaaja saattaa helposti rakastua treidiin, vaikka selkeitä varoitusmerkkejä olisi ilmassa. Treidin ei välttämättä tarvitse olla tappiollinen, vaan liian pitkään treidin kyydissä oleminen ilman, että tapahtuu mitään, tarkoittaa rahan työttömänä olemista.
Tässä esimerkissä on osake LNTH. Tulosjulkistuksen jälkeen osa rikkoo vahvasti noin 30 dollarin vastustason. Tämän kaupankäyntipäivän jälkeen osake kerää momentumia ja hinta nousee vahvasti. Tällaista hintaliikettä haluamme nähdä tämän tyyppisissä breakout treideissä. Tällöin raha tekee jatkuvasti työtä.
Treidaaja ei saa kuitenkaan liikaa takertua ajatukseen ”rahan täytyy tehdä koko ajan työtä” vaan treidejä odottaessa täytyy olla kärsivällinen.