Osakesäästäjien uusi palvelu avaa yksityissijoittajille ainutlaatuisen vaikutuskanavan

Suomen Osakesäästäjät lanseerasi aivan uuden Osakasaloite.fi -palvelun. Palvelu on kehitetty vahvistamaan yksityissijoittajien asemaa suomalaisissa listayhtiöissä. Se tarjoaa kanavan esittää ja tukea aloitteita, joilla voi olla vaikutusta yhtiöiden päätöksentekoon.

Suomen Osakesäästäjät lanseerasi yksityissijoittajille uuden Osakasaloite.fi -palvelun.

Uusi palvelu avattiin 8. helmikuuta 2024. 

Palvelun kautta yksityissijoittaja voi jättää ja kannattaa aloitteita suomalaisille listayhtiöille. Aloitteet voivat liittyä esimerkiksi yhtiön anteihin, osingonjakopolitiikkaan, yhtiökokousasioihin, hallituksen ja toimitusjohtajan toimintaan, lunastusmenettelyihin, yhtiön strategian muutoksiin tai uudelleenjärjestelyihin.

Aloitteen voi tehdä osoitteessa Osakasaloite.fi. Aloitteita voivat tehdä Suomen Osakesäästäjien jäsenet. Niitä voi kuitenkin kannattaa kuka tahansa osakkeenomistaja. Palvelu on maksuton.

Aloitteen tekijän nimi jää näkyviin palveluun muille käyttäjille. Sen sijaan aloitteen kannattajien nimet eivät palvelussa näy, vaikka heidän henkilöllisyytensä varmennetaan vahvalla tunnistautumisella.  

Suomen Osakesäästäjien hallitus tarkastaa jätetyt aloitteet ennen niiden julkaisemista Osakasaloite.fi -palvelun sivulla. Aloitteeseen asetetun aikarajan umpeuduttua Osakesäästäjät toimittaa aloitteen ja sen kannattajien tiedot yhtiölle.

Avaa iso kuva.

– Osakasaloite.fi -palvelun lanseeraus on merkittävä askel kohti aktiivisempaa omistajuutta sekä avoimempaa viestintää suomalaisten listayhtiöiden ja omistajien välillä, Suomen Osakesäästäjien puheenjohtaja Karri Salmi sanoo.

– Palvelu ei ainoastaan tarjoa yksityissijoittajille vaikutusmahdollisuuksia, vaan se toivottavasti myös edistää avoimuuden, läpinäkyvyyden ja vastuullisuuden periaatteita yrityksissä.

Seuraa Viisaan Rahan kanavia

Sulje mainos