Talouden tulkit: Mitä tapahtuu inflaatiolle, koroille ja konflikteille?

Talouden tulkit kertovat, mitkä talouden kehitykseen vaikuttavat seikat heitä kiinnostavat nyt eniten.

Taloudessa tapahtuu paljon. Tällä viikolla talouden tulkit kertovat, mitkä talouteen vaikuttavat tekijät kiinnostavat heitä erityisesti nyt.

”Inflaatio on pakko mainita edelleen tässä yhteydessä. Palaako se keskuspankin tavoitteeseen, jääkö se pysyvämmin koholle vai romahtaako se saman tien tavoitteen alapuolelle? Inflaatiokehitys määrittelee pitkälti myös keskuspankkipolitiikan kehityksen, jolla puolestaan on suuria vaikutuksia rahoitusmarkkinoiden kehitykseen. Etenkin Yhdysvalloissa on mielenkiintoista seurata, miten yksityinen kulutus pitää pintansa nyt, kun kotitalouden ovat suurelta osin käyttäneet pandemian aikana kertyneet ylimääräiset säästönsä.” 
Jan von Gerich, pääanalyytikko, Nordea

”Aivan keskeisesti taloudessani korkojen kehitys tuntuu kukkarossa asuntolainaa maksaessa. Myös sijoitusmarkkinoille omaisuusluokasta riippumatta korkojen suunta on merkityksellinen, joten ekonomistien julkaisut korkonäkymistä kiinnostelevat.” 
Timo Turtiainen, sijoituspäällikkö, Danske Bank

”Henkilökohtaisesti minua kiinnostaa supervaalivuosi eli maailmalla tänä vuonna käytävien vaalien lopputulokset – miten ne vaikuttavat esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjumiseen.  Inflaatio vs. koronlaskuaikataulut.  Miten ratkaistaan käynnissä olevat aseelliset ja poliittiset konfliktit vai pääsevätkö ne eskaloitumaan ja laajenemaan talouden osa-alueille. ” 
Outi Vänni, johtaja, LähiTapiola Varainhoito

Seuraa Viisaan Rahan kanavia

Sulje mainos